به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مرحله دوم طرح «با هم بخوانیم» با مشارکت ۳۵ کتابخانه عمومی منتخب از سراسر کشور شهریورماه سال جاری برگزار شد. کتابخانه عمومی شهید بهشتی ماژین در شهرستان دره شهر استان ایلام و صدیقه شمسی، مسئول این کتابخانه یکی از میزبانان اجرای این طرح بودند.
صدیقه شمسی که از سال ۱۳۹۴ تاکنون مسئول کتابخانه ۱۴ ساله شهید بهشتی است، با اشاره به روند انتخاب شرکت کنندگان برای اجرای دوره دوم طرح باهم بخوانیم، گفت: بچه های مشتاق برای شرکت در طرح بسیار بودند اما طرح تابستانه بود و خیلی از خانواده ها به دلیل سفر نمی توانستند، ۱۲ هفته متوالی همراهی کنند. بنابراین ما از بین اعضای فعال کتابخانه که در همه برنامه ها مشارکت می کنند، ۱۲ نفر را انتخاب کردیم، با این حال اعضای حاضر در جلسات محدود به همین ۱۲ نفر نبود و خیلی وقت ها بچه ها همراه دوستان یا اعضای خانواده شرکت می کردند.
شمسی با اشاره به موضوعات منابع در ۶ حوزه علمی، مهارتهای رفتاری، هویت انسانی، دین، تفکر نقّاد و بینش سیاسی، در خصوص محبوبترین موضوعات شرکتکنندگان کتابخانه عمومی شهید بهشتی، گفت: کتاب های علمی بسیار مورد علاقه بچه ها بود. «اسرار طبیعت» یکی از کتاب های محبوب بود؛ کتابخانه شهید بهشتی در پارک قرار دارد و ما برای مطالعه کتاب به پارک رفتیم و بچه ها سنگ و برگ جمع کردند و کاردستی ساختند. «گل عزیز نرگس» نیز از دیگر منابع مورد علاقه شرکت کنندگان بود. از بین شیوه های مطالعه نیز، جمع خوانی از آنجا که در قالب گروه انجام می شد و بچه ها با همکاری یکدیگر به سوالات پاسخ می دادند، محبوبیت داشت.
وی با اشاره به خاطرات شیرینی که در جریان اجرای طرح، شکل گرفت، گفت: یکی از شرکت کنندگان، دختر ۹ ساله ای بود که در همسایگی کتابخانه زندگی می کند و در ایام تابستان به کلاس زبان می رفت. جلسات ما ساعت ۹ صبح روزهای یکشنبه شروع می شد، نیم ساعت قبل از پایان جلسات از او می خواستم زودتر کتابخانه را ترک کند تا به موقع به کلاسش برسد اما او می گفت ترجیح می دهد، تا پایان جلسه همراهی کند. او از اعضای فعال کتابخانه است که در بیشتر برنامه ها مشارکت دارد، با این حال حضور در جلسات با هم بخوانیم برایش اهمیت ویژه ای داشت.
شمسی ادامه داد: آخرین جلسه طرح با هم بخوانیم به جمع خوانی کتاب «جای او خالی» اختصاص یافت. سرهنگ محمد حسنوندی، فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) میهمان این جلسه بود. او از شهدا و خاطره دوستان شهیدش گفت و بچه ها هم از اعضای شهید خانواده خود و کتاب هایی که با موضوع شهدا خوانده بودند، یاد کردند.
وی با اشاره به برگزاری اختتامیه طرح در مدرسه با حضور شهردار، استقبال بچه ها را بی نظیر توصیف کرد و گفت: جشن اختتامیه با هدف تشویق دانش آموزان به حضور در کتابخانه و شرکت در طرح باهم بخوانیم در مدرسه برگزار شد. شرکت کنندگان ما، پیش از ما مبلغ طرح شده بودند و آن روز در مدرسه تعداد زیادی از دانش آموزان داوطلب شرکت در دور بعدی طرح شدند و از من خواستند که ثبت نامشان کنم. با اتمام جلسات باهم بخوانیم، گروه هایی که در فضای مجازی برای پیگیری مطالعات تشکیل دادیم، سرشار از ابراز دلتنگی اعضا و حتی خانواده های آن ها شد. باهم بخوانیم پیوند بین بچه ها و کتابخانه را عمیق تر کرد.
شمسی ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی را یکی از نتایج اجرای باهم بخوانیم دانست و ادامه داد: در نشست های ما کودکانی بودند که از اظهار عقیده و پرسیدن سوال ابا داشتند اما رفته رفته اعتماد به نفس بیشتری پیدا کردند و این تفاوت در نحوه صحبت کردن و طرز برخورد آن ها مشهود بود.
وی خواستار استمرار طرح باهم بخوانیم و اجرای آن به صورت فصلی شد و گفت: پیشنهاد من این است که منابع طرح در هر دوره تغییر کند؛ بچه ها کاردستی را دوست دارند اما کتاب مربوط به کاردستی بسیار ساده بود. علاوه بر این تغییر در جوایز نیز استقبال بیشتر بچه ها را به دنبال خواهد داشت.
ارسال نظر